У Львові освятили новозбудований костел Христа Царя Всесвіту

6601 0
У костелі можуть проживати самотні матері з дітьми.
фото: Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА

фото: Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА

У неділю, 26 листопада, у Львові освятили костел римо-католицької церкви. Про це повідомила пресслужба департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Як йдеться у повідомленні, на святкову месу завітав Митрополит Львівського РКЦ Мечислав Мокшицький, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, духовенство та громадськість.

«Вся Україна сьогодні у вогні війни. Збройні Сили стійко захищають кордони нашої держави. Ворог невпинно нищить наші будинки, музеї, храми – усі наші надбання. А ми вкотре показуємо, що найціннішого в нас не забрати і жодними чином не знищити – свободу. Сьогодні ми освячуємо новий храм, а це означає, що з нами Бог. Рано чи пізно кожен відповідатиме за свої вчинки, та ми знаємо на чиєму боці правда. Україна обов’язково переможе! Цивілізований світ переможе!», – сказав Іван Собко.

Читайте також: Через атаку дронами постраждав Патріарший собор у Києві

Зазначимо, самотні матері з дітьми та жінки без постійного місця проживання можуть пожити тут, для них підготовлені кімнати. У цьому закладі також передбачена їдальня для малозабезпечених.

Нагадаємо, центр опіки для бездомних жінок та самотніх матерів на перехресті вулиць Пимоненка –Хлібна у новозбудованому комплексі у Львові ще не працює. 22 вересня відбулося його освячення, проте наразі там ще відбуваються ремонтні роботи.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!