Через атаку дронами постраждав Патріарший собор у Києві

813 0
Пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору в Києві.
фото: угкц

фото: угкц

Під час атаки на Київ 25 листопада один із «Шахедів» був збитий у Дніпровському районі, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції Глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Про це повідомили в УГКЦ. 

«Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало», – розповів Департаменту інформації УГКЦ п. Василь Букатюк, директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ.

Читатйе також: Які наслідки наймасовішої атаки окупантів на Київ 

Окрім храму, за його словами, постраждала і резиденція Глави Церкви: «У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей».

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру. «В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри», — зазначив Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, вночі 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – 75 «Шахедів», з них збили 74. Основним напрямком удару було місто Київ. У відповідь у ніч на 26 листопада Україна здійснила масований удар безпілотниками по російських областях. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!