У Львові перенесли розгляд плану будівництва багатоквартирного ЖК

1985 0
У членів виконкому виникло питання щодо права набуття земельної ділянки.
Фото: виконком ЛМР

Фото: виконком ЛМР

На Сихові на вул. Довгій 30, 30Б хочуть звести багатоквартирний житловий будинок з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом зі знесенням існуючої будівлі. Відповідні містобудівні умови та обмеження мали розглянути у п’ятницю, 11 серпня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР, однак перенесли. 

«Йде мова про завершення сформованого раніше ЖК. Там кілька секцій житлових були сформовані з мірами і вуличним рядом, сходами. Також там передбачений центр для виховання дітей дошкільний. В цій новій секції буде 38 квартир», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. 

Однак 10 серпня виконавчий комітет виїхав на місце, де планують звести ЖК і виникло питання щодо права набуття земельної ділянки. Тому розгляд проєкту будівництва перенесли до додання необхідних документів.

«Зазначене будівництво здійснюється на двох земельних ділянках приватної власності. На якійсь підставі первинні власники набули ділянку, і щодо першої знайшли договір купівлі-продажу, який склали на підставі рішення сесії ЛМР. Однак у другій ділянці було відкрито розділ з недостатньо для нас підставових документів, потрібно їх додати», – зазначила директорка бридичного департаменті ЛМР Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, що ЖК побудують на земельних ділянках площею 0,1724 га та площею 0,1000 га. Їх функціональне призначення – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 45%. Гранично допустима висотність будинків – 26,18 м. 

Читайте також: У Львові вже втретє заборонили зводити будинки на місці лісу в Брюховичах

Містобудівні умови та обмеження мають надати ТзОВ «ГАО 20», власник якого мешканець Пустомит Олег Габуда, і ТзОВ «Перспектива Плюс Девелопмент» із влаником львів’янином Михайло Перцем.

Нагадаємо, що на вулиці Чупринки, 130 у Львові дочірнє підприємство публічного акціонерного товариства «Концерн-Електрон» – «Навчальний науково-виробничий комплекс «Електрон» хоче звести готель з підземно-наземною автостоянкою зі знесенням існуючої котельні. Відповідне звернення 11 серпня має розглянути виконком Львівської міської ради.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!