У Львові перевірили якість питної води. Які результати

3663 0
До помешкань львів’ян питну воду беруть із підземних джерел, які є екологічно чистими.
УМОВНЕ ФОТО

УМОВНЕ ФОТО

У Львові постійно відбирають проби води у різних місцях, починаючи від свердловин і завершуючи водою з крану. Станом на 1 серпня відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН. 

Читайте також: Чиста джерельна. Звідки потрапляє вода у крани львівських будинків.

Джерело: пресслужба ЛМР. 

Як йдеться у повідомленні, відбір проб та лабораторні дослідження питної води відбуваються як у будні, так у вихідні та святкові дні. Контроль безпечності та якості води виконується за мікробіологічними, органолептичними, фізико-хімічними, санітарно-токсикологічними та радіологічними показниками у місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу, а також у розподільній мережі.

Читайте також: На яких вулицях Львова найбільш забруднене повітря

Зокрема, запевнують, що до помешкань львів’ян питну воду беруть із підземних джерел, які є екологічно чистими.

Нагадаємо, у червні на Львівщині провели черговий моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну річки Вісли. Найнижчі показники якості виявили у річках: Полтва, Західний Буг, Вишня, Свиня, Жовква та Малехівка.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!