У Львові перейменували площу біля Гарнізонного храму

6258 0
Відтепер це площа Ангелів.
Площа Стефана Яворського

Площа Стефана Яворського

У середу, 23 серпня, на засіданні сесії ЛМР депутати прийняли рішення перейменувати площу Стефана Яворського, що розташована у центрі міста. Відтепер це площа Ангелів. 

«Ця площа має дуже важливий символізм – і символізує Небесне Воїнство і Воїнів-Ангелів, які сьогодні, з неба, оберігають свої родини, своїх дітей, і оберігають наших Військових», – заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Як йдеться у документі, площу, яка знаходиться навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11 у центрі Львова, планують перейменувати у рамках процесу декомунізації у місті.

Читайте також:  Біля Львова демонтували ще два радянські пам'ятники

Нагадаємо, що комісія зі стандартів дeржавної мови запропонувала перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови у Львівській області. Перелік населених пунктів у новині.

Для довідки

Стефан Яворський  український та російський богослов, філософ, письменник, поет, публіцист, проповідник, релігійний, політичний і культурний діяч, митрополит Рязанський і Муромський, президент Синоду Православної російської церкви, протектор Слов'яно-греко-латинської академії. 

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!