Як у Львові втілять концепцію електромобільності

2292 0
Міськрада підписала меморандум з офісом ефективного регулювання BRDO та почала шукати підтримку в міжнародних фондах.
Фото: cdn.20m.es

Фото: cdn.20m.es

Львівська міська рада та Офіс ефективного регулювання BRDO підписали Меморандум про співпрацю у напрямку розвитку електромобільності у Львові. Детальніше про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління інформаційних технологій міськради Марта Романяк.

«До нас звернувся офіс BRDO при шведському попсольстві. Їм дуже цікава тема електромобільності, вони хочуть її підтримувати та розвивати, і 22 лютого 2018 року ми підписали меморандум про співробітництво», – сказала вона.

Читайте також: В Україні на 17% подешевшають електрокари

За її словами, Львову меморандум цікавий з точки зору привернення уваги до міста, яке першим в Україні прийняло концепцію розвитку електромобільності. У ЛМР вже почали шукати підтримки міжнародних фондів, бізнесу та пересічних львів’ян.

«Перші кроки роботи міськради в рамках концепції електромобільності: ми створили робочі групи, плануємо розміщення зарядних станцій на комунальних парковках міста, ми вивчаємо пропозиції та маємо надії, що скоро в нас буде результат, який можна буде презентувати», – розповіла вона.

Читайте також: Як Львів розвиватиме інфраструктуру для електромобілів. Візуалізація

Також вона зауважила, що підписаний меморандум має на меті встановлення двосторонніх відносин та довготривалого співробітництва з Офісом ефективного регулювання. В рамках його реалізації сторони планують інформувати та розвивати політику щодо розвитку електромобільності, проводити консультації щодо внесення змін в українське законодавство.

«Ми будемо обмінюватися інформацією, співпрацювати, влаштовувати спільні заходи, спільно розроблятимемо пріорітетні та іноваційні програми, працюватимемо в спільних комісіях та комітетах. Укладатимемо додаткові договори», – додала вона.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

Нагадаємо, 5 січня 2018 року у Львові затвердили концепцію електромобільності, котра, окрім іншого, передбачає доведення рівня використання електричного громадського транспорту хочуть до 40% від загальної кількості транспортних засобів до 2025 року.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!