У Львові підписали угоду щодо надання кредиту на е-квиток

2710 1
Сьогодні, 17-листопада у Львові підписали угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо надання кредиту для запровадження електронного квитка. Таким чином, місто стане одним із перших в Україні з автоматизованою системою оплати проїзду в громадському транспорті.
фото: auto.onliner.by

фото: auto.onliner.by

 З моменту підписання угоди розпочинається старт проекту, реалізація якого почнеться у квітні 2017 року й триватиме близько року. «Наступний крок – це відбір Банком і містом експертів, які, власне, будуть формувати усі тендерні процедури, щоб ця структура, яка буде впроваджувати квиток, мала найбільший досвід і була найбільш фаховою. Це все буде за законодавством Європейського Союзу», – відзначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Електронний квиток – це не тільки зручність, але й можливість відслідкувати пасажиропотоки, оскільки і в електротранспорті, і в маршрутках будуть встановлені GPS-навігатори. Ми зможемо краще планувати транспортні маршрути і вивести значну частину перевезень з тіні. При мінімальних розрахунках нам вдасться легалізувати принаймні 20% транспортних доходів. Світова практика показує, що цей показник може сягнути навіть 40-50%», – розповіла керівник міського управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольга Сивак.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові.

Нагадаємо, 21-го жовтня, у Львівській міськраді ухвалили умови кредиту від ЄБРР для впровадження е-квитка. Зокрема, згідно з ними, місто повертатиме кошти упродовж 13-ти років. Перші 3 роки будуть пільговими. Кредит гаситимуть двадцятьма рівними платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.

Додамо, що кредитні кошти підуть на обладнання, яке встановлять у кожному транспортному засобі; облаштування необхідних пристроїв на зупинках, щоб пасажири могли купувати чи поповнювати транспортні картки; створення Центрів обслуговування пасажирів для комунікації та реагування; запровадження колл-центрів й ремонтних підрозділів, які обслуговуватимуть систему е-квитка.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
21 Листопада, 2016 08:24
Галина Якось в новині не уточнили чи електронний квиток буде дійсний для кожного транспорту окремо. Раніше були проїздні для трамваю окремо, для автобусів окрмо. Якщо це буде один квиток на всі види транспорту, це буде просто чудово
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!