У Львові планують облаштувати новий сквер

6992 0
Йдеться про ділянку на вул. І. Карпинця, 18.
Фото: Інформаційний портал депутатів ЛМР

Фото: Інформаційний портал депутатів ЛМР

У Львові планують облаштувати новий сквер. Про це Tvoemisto.tv стало відомо з відповідної ухвали на інформаційному порталі депутатів ЛМР. 

Згідно з документацією мовиться про комунальну ділянку на 0,0780 гектарів у Франківському районі міста на вул. І. Карпинця,18, яку планують зареєструвати як сквер. Вона розташована поблизу багатоповерхового житлового будинку №18. 

Як вказано у пояснювальній записці, сквер створять з метою збереження зелених насаджень, забезпечення ефективного використання земель міста та організації відпочинку населення. 

Читайте також: У Львові з'являться три нові сквери та парк. Локації

До слова, вулиця Карпинця розташована у місцевості Вулька, вона прямує від вулиці Героїв Майдану углиб забудови, завершується глухим кутом. Вулиця Карпинця забудована будинками 1930-х та 1960-1970-х років, зведеними у стилі польського та радянського конструктивізму, а також присутня радянська барачна забудова 1950-х років та сучасна багатоповерхова 2000-х років.

Будинки №18 та 18а, поблизу одного з яких створять сквер, це двоповерхові вілли, зведені у 1912-1913 роках за проєктом Валерія Шульмана та Філемона Левицького для Марії Бачинської та Софії Олесницької відповідно. У будинку № 18 наприкінці 1930-х років мешкав український політик, громадський і державний діяч Роман Шухевич з родиною. 

Нагадаємо, що у Львові планують реконструювати одну з вулиць і розділити там простір на дві зони. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!