У Львові планують підлікувати низку дерев у парку Івана Франка

1243 0
Водночас у місті вже висадили понад 30 дерев. Їх купували та садили разом із мешканцями.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові планують підлікувати щонайменше три дерева в парку Івана Франка. Йдеться про старий граб, ясен, який був зламаний, і подвійний каштан, де важливо зберегти стовбур. Загалом заявок на аварійність небагато. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології та природних ресусів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Від стихії у Львові постраждало п'ять історичних дерев

«Будемо робити каблінг (зміцнення гілок і стовбурів дерев із метою запобігання його від падіння – ред.) – це коли в дерево вживлюють металеві шпиці і потім вони стягуються на ланцюгу, щоби стовбури не могли розійтися, і дерево не розвалилося. Так само підліковуватимемо аличу. Це те, що ми точно запланували», – каже вона.

Також, за її словами, є дуби біля входу до скверу імені Івана Павла ІІ та на вул. Воробкевича, оголені частини яких будуть обробляти. Водночас у місті вже висадили понад 30 дерев. Їх купували та садили разом із мешканцями. Олександра Сладкова додає, що минулого року пролікували 10 дерев на 160 тисяч гривень, позаминулого – 4 на суму 40 тисяч гривень.

А зараз у межах утримання парків закладають кошти на квіти.

«Майже в кожному парку буде по одній цікавій клумбі, не з чорнобривців. Ми вивчили асортимент, хочемо щось цікавіше, щоби людей тішити. Також вистригаємо кущі, у парку Франка зокрема», – говорить вона.

Читайте також: В одному із парків Львівщини живе рідкісний вид птахів

Нагадаємо, що із поваленого 300-літнього дуба, який впав внаслідок буревій в парку імені Івана Франка, планують зробити скульптуру. Тоді буревій у Львові повалив понад 300 дерев, з яких і 5 історичних. Зокрема, пошкодило найстаріший дуб у парку Франка, якому приблизно 300 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!