У Львові обіцяють розширити веломережу і покращити мобільність у місті

1913 0
Місто розроблятиме покрокові заходи для того, аби вирішити 6 головних проблем мобільності у Львові, а також з'єднає існуючу веломережу.
Фото Христини Процак

Фото Христини Процак

У Львові затвердили стратегічну програму розвитку велосипедної мережі Львівської територіальної громади до 2030 року. Йдеться про 14 проєктів, які дозволять розширити веломережу. Рішення прийняли сьогодні, 22 вересня, під час виїзного засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

Читайте також: У Львові cтворюють велокільце навколо історичного центру міста. Відео

Сьогодні позачергове засідання виконавчого комітету провели на велосипедах, на вулиці Пекарській, яку нещодавно відремонтували. Такий формат засідання приурочений до Європейського тижня мобільності та Всесвітнього дня без автомобіля.

У порядку денному було два стратегічні питання: про розвиток велосипедної мережі до 2030 року, а також розглянули питання щодо реалізації Плану сталої міської мобільності.

Керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів під час засідання розповів, що Інститут міста напрацьовує програму з оновлення веломережі у Львові і на приєднаних територіях.

«Цим рішенням передбачається 14 невеличких проєктів, які дозволять з’єднати існуючу веломережу і зробити її зручнішою. Зокрема, серед цих проєктів є той, що дозволить з’єднати мікрорайон Сихів із центром міста», – каже Орест Олеськів.

Читайте також: Цього року на Сихові планують збудувати відрізок велопішохідного маршруту. Фото, відео

Також під час засідання розглянули питання реалізації Плану сталої міської мобільності на 10 років. Його представив керівник Інституту міста Олександр Кобзарев.

Він зазначив, що місто розроблятиме рішення, покрокові заходи для того, аби вирішити 6 головних проблем мобільності у Львові.

  • Безпека руху. Він розповів, що у Львові торік у ДТП загинуло 30 людей, 14 з них – пішоходи і велосипедист.
  • Облаштування комфортного середовища для руху пішки.
  • Якісний, передбачуваний громадський транспорт.
  • Зростання кількості автомобілів у місті. Місто не встигає розширювати інфраструктуру, бо щороку кількість авто збільшується на 25%.
  • Розвиток інфраструктури на всіх територіях міста і центру, і околиць.
  • Усі управління, які займаються мобільністю треба об’єднати і одну структуру. Олександр Кобзар’єв каже, що незабаром створять департамент мобільності.

Читайте також: Під Львівською міськрадою протестують велосипедисти

Нагадаємо, цього року у березні Львівська асоціація велосипедистів провела акцію протесту під Ратушею. Велоспільнота вимагала від депутатів передбачити належне фінансування на будівництво володоріжок у Львові та на їхнє логічне завершення. Велосипедисти нагадували депутатам про довгобуди на Княгині Ольги та проспекті Чорновола.

Тоді перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко  запевнв, що на велодоріжку на проспекті Чорновола виділять  5,4 млн грн, а на неї загалом потрібно ще орієнтовно 30 млн грн.

Також у Львові планують облаштувати велокільце довкола центральних вулиць міста. Воно мало б охоплювати проспект Свободи, Оперний театр, Староміську, Лазневу, Сянську, площу Старий Ринок, вулицю Князя Лева, нову велопішохідну доріжку територією Ліцею «Галицький», Меморіал Героям Небесної Сотні, майбутній міст біля Меморіалу, вулицю Винниченка, вулицю Братів Рогатинців та проспект Свободи.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!