Спалах коронавірусу в АТП-1 у Львові. Водіїв планують вакцинувати

1486 0
Попри спалах захворюваності на підприємстві, не планують масового тестування працівників на Covid-19.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Попри спалах захворюваності на Covid-19 серед водіїв АТП-1, на підприємстві масового тестування не планують. Нині формують списки працівників, які готові вакцинуватись. По це у коментарі Тvoemisto.tv розповів директор АТП №1 Орест Хамула.

«Людина, яка займається кадрами, також захворіла на Covid-19, тому я зараз не маю точної цифри, але більше, ніж 60 водіїв є на лікарняному через Covid-19», – каже він і пояснює, що все ж водії комунікують з пасажирами – беруть готівку, спілкуються між собою, тому вберегтись від поширення недуги вкрай важко.

Читайте також: Підприємцям, які відкриють літні майданчики у Львові, нададуть пільги 

«Водії приходять вранці на роботу і спілкуються, також ввечері, коли заїжджають у диспетчерську, здають виручку, то спілкуються. Вони у  зоні ризику, беруть гроші, говорять із пасажирами, вони мають бути в масці, мають антисептики, та все ж...», – додає керівник.

Орест Хамула зазначає, що щоранку водіїв оглядає медик, але попри спалах захворюваності на підприємстві, не планують масового тестування. Нині готують списки охочих вакцинуватись, утім, є чимало людей, які відмовляються.

«Готуємо списки водів і не тільки, а й медиків, касирів, інших працівників, які готові вакцинуватись, подаватимемо їх в управління транспорту. Що буде далі я не знаю. Чимало людей будуть відмовлятися від вакцинації», – каже Орест Хамула.

Читайте також: У Львові ввели обмеження «червоної зони» 

На курсування транспорту, за його словами, нині ця кількість хворих водіїв суттєво не впливає.

«У нас 540 водіїв. На час локдауну випускаємо менше машин, курсувало 250 зараз курсує 200 автобусів. Якщо ситуація на підприємстві буде такою ж, то звичайно, що це вплине на випуск машин», – додав він.

У коментарі Тvoemisto.tv начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів розповів, що хворіють водії і на інших підприємствах, зокрема й у приватних перевізників, а також на у ЛКП«Львівелектротрансі».

«В АТП-1 склалась найгірша ситуація, в «Львівелектротрансі» є 13 водіїв хворих, вони більш захищені, ізольовані від пасажирів. Очікуємо, що можливо наступного тижня, чи через тиждень розпочнеться вакцинація водіїв громадського транспорту Львова, але точні терміни ще не відомі», – додав він.

Нагадаємо, що у Львові ввели обмеження червоної зони. Міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про закриття на час посиленого карантину непродовольчих ринків, торгово-розважальних центрів, розважальних закладів та нічних клубів. Також у місті заборонили масові заходи. А завтра, 30 березня, міська комісія ТЕБ і НС розгляне питання призупинення роботи громадського транспорту та дитсадків. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!