У Львові планують відкрити центр вакцинації людей з листа очікування

1765 0
Вакцинальний центр мають відкрити на великій площі – виставковому центрі, стадіон або палаці спорту.
Фото: coronavirus.rbc.ua

Фото: coronavirus.rbc.ua

У Львові Міністерство охорони здоров'я планує відкрити вакцинальний центр. Щеплення тут проходитимуть усі, хто записався у лист очікування вакцинації у застосунку «Дія». Ще один центр вакцинації також з’явиться у Києві. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: Епідеміологиня розповіла, чому відбулося різке зниження захворюваності на Сovid-19

За його словами, алгоритм для вакцинальних центрів затвердив оперативний штаб учора, 14 травня.

«Ми будемо починати з міст-мільйонників. У понеділок-вівторок отримаємо відповіді від регіонів, чи готові вони вже їх відкривати. Сподіваємось, що першими будуть Київ і Львів, бо вже є з ними попередні домовленості», – каже головний санлікар.

Коли саме відбудеться відкриття вакцинальних центрів, не уточнив, лише зазначивши: «Як тільки вони будуть готові, їх буде відкрито».

Читайте також: МОЗ планує безкоштовно протестувати на антитіла до коронавірусу 9 тисяч українців 

З листа очікування в додатку «Дія» людей, які не є в пріоритетних групах, за наявності вакцини будуть запрошувати і щеплювати на вихідних для того, щоби в Україні не просідали темпи вакцинації. Запрошувати цих людей будуть по тій черзі, за якою вони записалися.

«Через наш контакт-центр ми продзвонюватимемо людей з листа очікування і формуватимемо списки. Вакцинальні центри будуть відкриті на 10 чи 20 постів, залежно від того, яку локацію обере місцева влада. Це має бути велика площа – виставковий центр, стадіон, палац спорту тощо. Там стоятиме декілька маніпуляційних столів, будуть стільці для черги на щеплення і після нього, щоби не було скупчення», – зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, журналісти Tvoemisto.tv провели експеримент та без попередньої реєстрації та дзвінка спробували вакцинуватися залишковими дозами в одній із львівських поліклінік. Деьальніше читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!