У Львові планують встановити ще 470 камер відеоспостереження

1045 0
Дані з приватних камер долучать до міської системи відеоспостереження.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львівській громаді дані з приватних відеокамер долучать до міської комплексної системи відеоспостереження. Крім того, цього року на вулицях міста планують встановити ще 470 камер. Відповідне рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 9 червня.

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, зараз міська система відеоспостереження об’єднує понад 1000 камер. З початку військового вторгнення росії в місті облаштувати 197 відеокамер. За кошти органів поліції у цьому році планують встановити ще 470.

Читайте також: На Львівщині відновили роботу сім систем відеофіксації порушень ПДР

Також місто співфінансуватиме облаштування систем відеонагляду у будинках та на довколишніх територіях за програмою «Безпека житлових кварталів». Вона передбачає, що закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

Нагадаємо, що у Львові наприкінці минулого року затвердили програму «Безпечне місто Львів», у межах якої місто у співфінансуванні з мешканцями планує встановити додаткові камери відеоспостереження, а також підключити до загальноміської системи зображення з приватних. На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!