На території інституту на Науковій планують збудувати 10-поверхівку

4729 0
Загалом відсоток забудови – 40%, а висота комплексу складає 34,2 м.
Візуалізація ПП «Ейвіар інжиніринг»

Візуалізація ПП «Ейвіар інжиніринг»

У Франківському районі Львова, на вул. Науковій, 5, на території Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка НАН України, планують збудувати новий ЖК з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою. Відповідний ескіз намірів забудови розглянули на архітектурно-містобудівній раді 12 грудня. 

Ділянка в 0,65 га розміщена на території з допустимим видом забудови - житлові будинки. Довкола район має розвинену житлову забудову. 

Будинок має складатися з чотирьох корпусів, які з півдня на північ поступово збільшуватимуться в поверховості від 7 до 10 поверхів з об’їздом довкола будівлі. На вулиці Тролейбусній, до якої прилягає ділянка забудови, є активне озеленення, яке забудовник зобов’язується не пошкоджувати. 

На перших поверхах хочуть розмістити комерційні приміщення та заїзд у підземний паркінг, у якому забезпечать 137 машиномісць та зону для укриття. Щільність населення складатиме 650 люд/га, у комплексі буде близько 180 квартир. 

Загалом відсоток забудови – 40%, а висота комплексу складатиме 34,2 м. Замовником будівництва є Фізико-механічний інститут ім. Г. В. Карпенка НАН України.

Натомість членів ради занепокоїло питання навчальних закладів у районі. Поруч є два приватних дитячих садочка та два державних. Державні школи розміщені через дорогу від комплексу, однак за нормами ДБН учні молодших класів не можуть переходити магістральну дорогу. 

Читайте також: «Іншого такого немає». Чи може Клепарів стати підцентром Львова

«У вашому проєкті потрібно вже закладати будівництво невеликого дитячого садочка. Відмовтеся від 1-2 комерційних приміщень і свідомо закладіть в проєкті хоча б дошкільний навчальний заклад. Очевидно, що ця частина вулиці Наукової згодом перетвориться на житлову-комунальну забудову, тож освітню функцію потрібно передбачити. Ці два приватні заклади просто не потягнуть»– зазначив член містобудівної ради Юрій Процюк.

Крім того, на думку архітектора Юрія Столярова, у районі є велика проблема з навчальними закладами, яка буде лише погіршуватися:

«По вул. Трускавецькій забудовник не виконав зобов'язання щодо реалізації дитячого садка. Це вже другий проєкт в цій житловій зоні, є інтерес і в інших ділянках. Протягом найближчого року тут ще будуть схожі проєкти, тож треба переглянути детальний план території і передбачити будівництво школи».

Дитячий садок має бути на окремій ділянці, в інакшому разі департамент архітектури не зможе видати містобудівні умови та обмеження на це будівництво.

Нагадаємо, що у Львові на сусдіній ділянці, в межах вулиць Стрийської, Сокільницької та Трускавецької, планують побудувати житлові багатоквартирні будинки, офісні приміщення, готель і дитячий садок. Місцеві жителі проти, адже деякі будівлі зводитимуть упритул до одноосібних будинків. Водночас є ті, котрі підтримують нове будівництво, бо мають сподівання, що район стане повноцінною частиною міста. Про це – у матеріалі.

Наталія Вареник
Візуалізація  ПП «Ейвіар інжиніринг»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!