У Львові зменшать кількість рекламних щитів вздовж доріг

923 0
З 1966 найбільших рекламних конструкцій залишиться близько 860.
Фото: ВР

Фото: ВР

У Львові зменшать на 55% кількість рекламних площин. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР і затвердили схему розміщення рекламних засобів на території Львова. 

Як розповіла керівниця департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, з 1966 найбільших рекламних конструкцій залишиться близько 860, які до середини 2024 року замінять на євроформат. Відповідно – 1080 демонтують взагалі. Станом на сьогодні близько 280 цих конструкцій вже демонтували. 

Читайте також: У Львові заборонили розмііщувати світлову рекламу

«Упродовж року ми напрацьовували домовленості і ті заходи, які дозволять нам зменшити істотно розміщення зовнішньої реклами у Львові. Відтак ми затверджуємо схему розміщення рекламних засобів, згідно з якою передбачений демонтаж 55% рекламних площин (зокрема, розміром 3х6 м і більше). Також ми маємо намір загалом зменшити розмір самих площин до 01.07.2024 року до євроформату – не більше 7,5 м2», – розповіла вона.

Зазначимо, у майбутньому подібне рішення планують застосувати і для приєднаних громад.

Нагадаємо, що торік Львівська міська рада планувала зменшити кількість зовнішньої реклами в місті наполовину. 

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!