У Львові поблизу «Сільмашу» планують збудувати багатоповерхівку і садок

3527 0
У Львові розробили детальний план територій вулиць Сулими, Городоцької, Окружної, Кондукторської.
Скрін з Гуглкарт

Скрін з Гуглкарт

У Львові у районі вулиць Сулими, Городоцької, Окружної, Кондукторської на місці шестиквартирного житлового будинку планують звести багатоповерхівку та садок. Відповідний детальний план територій депутати планують розглянути завтра, 3 листопада, на засіданні Львівської міської ради. 

У Львові розробили детальний план території у районі вулиць Сулими, Городоцької, Окружної, Кондукторської. Ініціатором є ОСББ «Ластівка 8», яке об’єднує 6 квартир житлового будинку і використовує земельну ділянку біля нього. Це будівля колишнього дитсадку від «Львівсільмаш», його перевели у житловий фонд.

Нині у будинку приватизовано шість квартир, його площа понад 564 метрів квадратних.

Затвердження детального плану передбачає розміщення житлової забудови 4-5-7 поверхів та громадської забудови – садка на два поверхи. Житловий будинок планують звести на місці існуючого будинку ОСББ «Ластівка 8». Садок буде прибудований до будинку. Будівлю нового дитячого садка планують звести на території сучасного дитсадка «Оленка». Дитсадок збудують за кошти забудовника, він буде розрахований на 50 людей.

Також проєкт ДПТ пропонує зменшити ширину вулиці Кондукторської з 15 метрів до 12,5 метрів.

За даними аналітичної системи УouСontrol, керівником ОСББ «Ластівка 8» є Зеновій Добрянський. ОСББ зареєстроване на вулиці Сулими, 32.

Читайте також: Занедбаний стадіон «Торпедо» хочуть перетворити на базу для легкої атлетики

Нагадаємо, що у Львові хотіли забудувати територію стадіону «Сільмаш». Торік територію навколо стадіону повернули громаді.

20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вулиці Городоцькій, 207. 

У вересні 2018 року депутати проголосували ухвалу «Про надання ЛКП «Спортресурсу» дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Сулими – вул. Народній». 

ЛКП «Спортресурс» планує збудувати тут сучасний спортивний комплекс. 

Додамо, що у середині минулого століття саме на стадіоні заводу «Сільмаш» зародився львівський футбол. Трибуни спортивної арени колись вміщали до трьох тисяч вболівальників. Саме на стадіоні «Сільмаш» у 50-60 роках проводила змагання команда «Сільмаш», яка згодом реорганізувалася в ФК «Карпати».  

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!