У Львові почали по-новому подавати статистику захворюваності на Covid-19

32989 0
Це має допомогти побачити картину поширення інфекції станом на зараз.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міськрада Львова від сьогодні, 17 червня, подає статистику захворюваності у Львові та в області по-новому – зразки, відібрані на аналізи протягом доби, відокремлюють у зведенні від тих, що накопичились у черзі.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

Як повідомляло Tvoemisto.tv, у лабораторному центрі МОЗ у Львівській області через великий потік пацієнтів свого часу накопичилось понад 2 тис. зразків матеріалів для тестування на Covid-19. Для того, щоб вирішити проблему, зразки відправляли і в інші області – Івано-Франківськ, Кропивницький, Київ.

Tvoemisto.tv неодноразово звертало увагу на те, що статистика від міського та обласного штабів протидії коронавірусу вводить в оману мешканців, адже не відомо, яка частина тестів є від тих, то захворів останнім часом і тих, чиї результати перевіряють уже кілька тижнів.

Зокрема у матеріалі про черговий «антирекорд» кількості виявлених хворих за добу Tvoemisto.tv на запит наших читачів з’ясувало, що у щоденній статистиці подаються разом результати тестування людей, у яких проби взяли днями, і результати тих, хто чекає близько двох тижнів. І хоч у Львові справді багато захворілих, та все ж реальна картина дещо інша, ніж показувала збірна статистика.

Згодом про цю проблему заговорили в ЛОДА і вже у понеділок, 15 червня, провели брифінг, на якому уперше розділили результати «свіжих» тестів і тестів із черги та сказали, що черга ліквідована і статистика наступних днів показуватиме реальну картину захворюваності.

Заступник директора лабораторного центру МОЗ Олег Когут сказав, що Львівщина навіть звернулась у Київ за тим, аби розмежовувати статистику і для вирахування критерії для послаблення карантину враховувати лише свіжі показники.

Утім, сьогодні, 17 червня, окремо нові і давні випадки за результатами тестування подала лише міська рада, у ЛОДА та в лабораторному центрі їх поки не відокремлюють. Ми також звернулись із запитом подавати статистику окремо до департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА і повідомимо читачам про відповідь.

Читайте також: Ще один обласний медзаклад почав приймати хворих з підозрою на Сovid-19

Щодо ситуації сьогодні, то, за словами заступниці міського голови Львова Галини Слічної, протягом минулої доби взято у пацієнтів близько 400 проб на коронавірусну інфекцію. За даними Центру громадського здоров'я України, у Львівській області станом на 16 червня на аналіз очікували 473 проби. Дані за 16 червня у ЦГЗ оприлюднили сьогодні, 17 червня.

Tvoemisto.tv і надалі готове працювати над пошуком відповідей для нашої аудиторії і запрошуємо вас долучитись до нашої спільноти.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!