У Львові почали ремонт Замарстинівської. Фото

5042 0
Ремонт однієї з найпроблемніших вулиць Львова триватиме майже два роки.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Сьогодні, 6 березня, у Львові почали підготовчі роботи для ремонту вулиці Замарстинівської. Вчора вулицю закрили для проїзду транспорту, поставили огорожу та встановили знаки, а сьогодні почали демонтувати трамвайні та контактні мережі.

«Згідно з угодою, ремонт має тривати 22 місяці, але ми зацікавлені у тому, щоб завершити його раніше, втім все залежатиме від складності робіт та погодних умов. На цей рік передбачено 30 млн гривень, але ця сума може коригуватися, залежно від проведеної роботи», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник ЛКП Львівавтодор» Олексій Хміль.

За його словами, вулицю закриватимуть поетапно. Наразі вулицю закрили на відрізку від Гайдамацької до Східної. Загалом планують відремонтувати ділянку від Гайдамацької до Торф’яної.

«Спершу проведуть підготовчі і демонтажні роботи – знімуть трамвайні колії, контактну мережу та шар асфальту, під яким є бруківка. Потім приступлять до самих ремонтних робіт. Найважливіше – заміна колектора, діаметром 1,6 м. Потім вже можна говорити про встановлення комунікацій, плит, трамвайних колій, контактної мережі, освітлення і зупинок», – уточнив Олексій Хміль.

Нагадаємо, ремонт Замарстинівської кілька разів відкладали. Торік у серпні анонсували, що ремонт вулиці розпочнуть на початку осені. Проте тільки у вересні оголосили тендер та очікувану вартість закупівлі – 90 110 686,80 грн.

На початку грудня вулицю закрили для проїзду електротранспорту. Тоді, за словами радника міського голови Львова Андрія Білого, реконструювати Замарстинівську планували на початку 2018 року.

У січні визначили переможця тендеру на реконструкцію Замарстинівської. Ним став ТОВ «Онур», який ремонтуватиме вулицю за за 84,47 млн гривень. Тут оновлять трамвайні колії, замінять дорожнє покриття, замінять колектори та комунікації.

Востаннє капітальний ремонт на відрізку від вулиці Гайдамацької до розворотного кільця по вулиці Торф’яній проводили на початку 1970-х років. Саме кільце перебуває в експлуатації з 1949 року.

Вікторія Ейсмунт

Фото Марії Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!