У Львові встановили головну ялинку. Фото дня

1984 0
Прикрашати ілюмінацією ялинку почнуть від завтра.

Сьогодні у Львові, на проспекті Свободи, перед оперним театром встановили головну новорічну ялинку міста.

Читайте також: До Львова цього тижня мають привезти ялинку із Опаки

Ялинку привезли із села Опаки Дрогобицького району. Вона має 18 метрів заввишки і коштувала Львову 6 тисяч гривень. Упродовж сьогоднішнього вечора її будуть монтувати, а від завтра – прикрашати. Але не іграшками, а як і минулого року, – лише ілюмінацією. Її закупили кілька років тому.

До речі, минулого року львівську ялинку визнали однією з найкращих. Нагадаємо, її місто отримало безкоштовно – новорічне дерево зрізали на території заводу «Кінескоп» у Львові. Подарував дерево місту керівник науково-виробничої фірми «Дока» Юрій Серебрянний. Ще раніше ялинку подарували мешканці Брюхович.

Читайте також: Львів'ян із дітьми кличуть в Оселю Святого Миколая у Митрополичі сади

Головну ялинку міста урочисто засвітять ввечері 18 грудня з дотриманням карантинних заходів. Тvoemisto.tv транслюватиме все наживо.

Як пояснили в мерії, цього року масштабних подій з нагоди новорічно-різдвяних свят в місті не буде.

Нагадаємо, торік 17-метрове дерево зрізали у Львові на території заводу «Кінескоп». У 2018 ялинку до Львова привезли з села Буда, що на Яворівщині, а у 2017 році – із Брюховичів.
 
Фото та відео Тараса Бабенчука

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!