У Львові погодили кредит ЄБРР для будівництва сміттєпереробного комплексу

2232 0
ЛКП «Зелене місто» візьме на 13 років кредит на 25 млн євро.
Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

Ілюстративне зображення. Джерело: прес-служба ЛМР

На сесії Львівської міської ради затвердили кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові на вулиці Пластовій, 13.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний комплекс у Львові. Візуалізація

Зокрема ЛКП «Зелене місто» візьме на 13 років у кредит 25 млн євро, 20 із яких виділить ЄБРР під 6% на рік, а ще 5 — із фонду чистих технологій ЄБРР під 0,75% річних. Погашати кредит мають двадцятьма рівними піврічними платежами, після завершення трирічного пільгового періоду у 2021 році.

Крім цього, з Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля ЄБРР для ЛКП «Зелене місто» виділять грантове співфінансування у сумі 10 млн євро.

Читайте також: Де у центрі Львова можуть встановити підземні контейнери для сміття. Інтерактивна мапа

Вранці мешканці Шевченківського району та мікрорайону Знесіння пікетували міську раду з вимогою зупинити всі процеси, які передують будівництву сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій у Львові та перенести будівництво на полігони у межах області.

Вікторія Ейсмунт
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!