У Львові показали, якими будуть автомати для поповнення е-квитка

3672 0
Із січня наступного року у Львові має запрацювати нова, електронна система розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста.
Фото: Фейсбук LeoCardLviv

Фото: Фейсбук LeoCardLviv

ЛКП «Львівавтодор» показав як виглядатиме автомат для поповнення електронного квитка у Львові. Фото опублікували на Фейсбук-сторінці «Електронний квиток ЛеоКарт».

Автомати, у яких можна буде поповнити електронний квиток, а також придбати туристичну транспортну картку, планують встановити на залізничному вокзалі, в аеропорту та в центральній частині міста. Він матиме такі варіанти розрахунку:

  • контактною банківською карткою;
  • безконтактною банківською карткою;
  • смартфоном з підтримкою NFC;
  • готівковим розрахунком: банкнотами чи монетами.

 

Читайте також: Львів готується до тестування е-квитка. Що зміниться для пасажирів

Також електронний квиток можна буде поповнювати і через мобільну аплікацію чи на сайті ЛКП«Львівавтодор», через кабінет мешканця та у спеціальних кіосках. 

Нагадаємо, що з січня наступного року у Львові має запрацювати нова, електронна система розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста. Оплатити за проїзд можна буде кількома способами: 

банківською карткою (через Apple Watch, чи через мобільний телефон через NFС, чи PayPass);

карткою Леосіті (буде три типи карток – неперсоналізована, персоналізована та персоналізована для пільговиків, яка зберігатиме інформацію про пільгу);

з допомогою мобільної аплікації, яка генеруватиме QR-код;

заплатити готівкою водієві (водій матиме принтер, аби видрукувати квиток, компостувати його не потрібно).

При оплаті готівкою квиток буде дорожчим, ніж якщо ви оплачуєте іншим способом. Також буде можливість придбати абонемент, ймовірно, на 360, 180 днів, 90 днів. 

Леокарт – пластикову картку, якою розраховуватимуться за проїзд у громадському транспорті Львова, можна буде придбати у кіосках, у Центрі обслуговування пасажирів, що на вулиці Горбачевського, 10 (він, до речі, поки не працює), а також на вокзалах і в аеропорту. Її потрібно буде «пов'язати» із кабінетом мешканця, адже саме туди потрібно зараховувати кошти. Це можна буде зробити з допомогою мобільної аплікації, її треба завантажити на свій смартфон. Також така опція з'явиться згодом на сайті «Львівавтодору».  

Щоби оформити картку пільговикам, потрібно буде записатись в електронну чергу в один із територіальних підрозділів ЦНАП або подати документи онлайн через особистий кабінет мешканцяДетальніше про е-квиток у Львові читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!