У Львові поліція шукає винних у смерті львів’янки з коронавірусом

3049 0
Три дні Лесі Мельник краще не ставало, чим її лікували, син досі не знає.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Львові поліція шукає винних у смерті львів’янки Лесі Мельник, яка 16 квітня померла від коронавірусу. Її син Юрій вважає, що лікарі Першої міської клінічної лікарні імені Кнзязя Лева поставили матері неправильний діагноз та пізно зробити ПЛР-тест. Водночас у Львівській обласній інфекційній лікарні, куди жінку перевели пізніше, зазначають, що вона надійшла в важкому стані та отримувала все необхідне лікування.

Наприкінці березня 52-річну мешканку Львова Лесю Мельник вдома оглянула сімейна лікарка та сказала, що у неї починається запалення легень. Її направили в Першу міську клінічну лікарню імені Князя Лева, де зробили експрес-тест. Син Юрій Мельник у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що тоді ще здивувався, бо вже знав, що вони не є інформативними. У лікарні також зробили рентген і поставили діагноз – обструктивний бронхіт.

«День після того, як маму поклали в лікарню, в мене, сина та дружини почали також проявлятися симптоми: кашель, температура тощо. Тоді ми ще навіть не очікували, що то коронавірус. Але казали мамі, щоб вона просила лікарів зробити їй ПЛР-тест. Однак її сказали не перейматися та не панікувати», – каже він.

Читайте також: Медики розповіли, що робити, якщо у будинку хтось помер від коронавірусу

Три дні Лесі Мельник краще не ставало, чим її лікували, син досі не знає. Лікарі, продовжує він, того закладу його ігнорують.

У четвер, 2 квітня, у матері почалася задишка. Медики казали, що то від паніки, просили заспокоїтися.

«Тоді я звернувся на гарячу лінію МОЗ з питанням, чому мамі не можуть в такій ситуації зробити ПЛР-тест, і через дві години з лікарні мені подзвонили та попросили приїхати. Маму вирішили перевести в інфекційну лікарню. Вона вже була у візку, йти сама не могла, під кисневою маскою і в коридорі на виході здала ПЛР-тест, та було вже пізно», – розповідає син.

В інфекційній Лесі Мельник ще раз зробили тест, рентген та оглянули. Ніч вона провела в звичайній палаті, а зранку перевели в відділення реанімації. Позитивний результат ПЛР-тесту медики отримали 6 квітня, коли матір уже три дні лежала в інфекційній лікарні. Попри це на сайті Львівської міської ради раніше повідомляли, що ПЛР-тест підтвердив коронавірус у жінки ще 3 квітня.

Читайте також: У Львові затвердили правила поховання хворих із коронавірусом

«Лікарка з першої міської лікарні мене ігнорує. Ми звернулися в Личаківський відділ поліції, до прокуратури області, і наскільки мені відомо, там вже відкрили кримінальне впровадження та ведуть рослідування. Окрім цього, я звернувся в департамент охорони здоров’я Львівської ОДА, оскільки вважаю, що тест зробили невчасно і поставили неправильний діагноз. Бронхіт і пневмонія по-різному лікуються, якщо б лікували пневмонію, то ситуація могла б скластися по-іншому», – додає Юрій Мельник.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv завідувач відділу інтенсивної терапії Львівської обласної інфекційної лікарні Віктор Токарев, жінку перевели до закладу у дуже важкому стані, а попередньо поставили діагноз – пневномія.

«Вона отримувала все необхідне лікування, однак в неї розвинулася серцева недостатність, критична ниркова недостатність, впав тиск. Жінку перевели на апарат штучної вентиляції легень», – каже лікар.

Tvoemisto.tv готове надати позицію лікарів Першої міської клінічної лікарні імені Князя Лева та, зокрема, намагалося сконтактувати з лікуючою лікаркою Іриною Гіщинською й головною лікаркою закладу, однак відповіді від них на момент публікації не отримало.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!