У Львові помер вчений і викладач Володимир Влох

4130 0
Володимиру Влоху був 91 рік.
Фото: te.archives.gov.ua

Фото: te.archives.gov.ua

Помер завідувач кафедри рослинництва і луківництва Львівського національного аграрного університету Володимир Влох. Про це повідомили на сайті університету.

Парастас за покійним відбудеться сьогодні, 8 вересня, о 17:00 у Каплиці Львівської лікарні швидкої допомоги (вул. Миколайчука, 9). Панахида і похорон відбудуться у середу, 9 вересня, о 10:00 у цій же каплиці. Поховають професора на Винниківському цвинтарі.

Володимиру Влоху був 91 рік. Він народився у Винниках. У 1963 році отримав науковий ступінь кандидата біологічних наук, а в 1970 році отримав звання старшого наукового співробітника. З 1987 року – доктор сільськогосподарських наук, з 1988 до 2008 р. – завідувач кафедри рослинництва і луківництва Львівського державного аграрного університету, з 1990 – професор. Цю посаду обіймав до останнього дня свого життя. 

Розробив методику селекційного процесу картоплі для Західного регіону України. В гірських районах Карпат виявив ендемічні форми картоплі, від самозапилення яких створив фітофторостійкий з високим умістом крохмалю в бульбах сорт Карпатський. Цей сорт дотепер використовують у селекції як «донор» комплексу господарських цінних ознак.

Створив сорти картоплі (Переможець, Карпатський, Верховина, Полонина, Ватра, Ворина, Оля, Мавка, Слава, Лисоня, Пишна) та топінамбура (Львівський). Отримав 5 авторських свідоцтв.

Парастас за покійним пройде у вівторок, 8.09.2020 р., о 17:00 год. у Каплиці Львівської лікарні швидкої допомоги (вул. Миколайчука, 9).

Панахида і похорон розпочнуться у середу 9 вересня 2020 р. о 10:00 год. у цій же каплиці.

Поховання – на Винниківському цвинтарі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!