У Львові попрощались з Героями Олегом Курським та Андрієм Романівим

942 0
Чин похоронів відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У понеділок, 19 вересня, у Львові попрощалися із двома загиблими на війні захисниками Олегом Курським та Андрієм Романівим. . Із початком повномасштабного вторгнення росії Герої стали на захист Батьківищини. Чин похоронів відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. 


 

Для довідки

Олег Курський (02.04.1987-12.09.2022) донеччанин. Закінчив державний вищий навчальний заклад «Донецький технікум промислової автоматики». У 2014 році перебрався до Львова. Працював старшим екологічним інспектором у регіональному ландшафтному парку «Знесіння». Навчався на магістратурі Інституту лідерства та управління Українського католицького університету. Активно займався волонтерською діяльністю для забезпечення потреб ЗСУ. Був одним із засновників ГО «Коло честі» та головою відокремленого підрозділу громадської організації «Українська народна рада Донеччини та Луганщини» в місті Львові. Із початком повномасштабного вторгнення росії добровольцем пішов на війну. Боровся з окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У Олега Курського залишилася дружина.

Андрій Романів (13.12.1969-13.09.2022) Уродженець села Затемне Львівської області. Після завершення навчання у школі здобув професійно-технічну освіту. Згодом вступив на військову службу. У мирний час працював комірником у мережі продуктових магазинів «АТБ-Маркет». Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив Україну у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У Андрія Романіва залишилися дружина, донька, син, двоє братів та сестра.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Антоніна Костик

Фото, відео Марти Байдаки

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!