У Львові попрощалися з військовим, що зберіг життя цілому взводу

24205 0
Свій бойовий шлях Андрій Лабецький розпочав у 2018 році.

У Львові сьогодні провели в останню путь Героя Андря Лабецького (08.03.1971-25.07.2023), уродженця міста Турка Львівської області. Свій бойовий шлях захисник розпочав у 2018 році. У період проведення операції Об’єднаних сил брав участь в обороні України на Маріупольському напрямку, поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Чермалик, Горлівка та Торецьк. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації брав участь в боях на території Київської області. Наприкінці березня доєднався до зведеної групи спеціального призначення та виконував бойові завдання у Запорізькій області.

Протягом останнього періоду боронив державу на східному напрямку у лавах 67-ї окремої механізованої бригади «Добровольчий Український Корпус» Сухопутних військ Збройних Сил України.  

Герой відзначився тим, що зберіг життя цілого взводу, також активно допомагав в евакуації поранених та цивільних.

Побратими згадують, що Андрій Лабецький був справжнім прикладом для наслідування: виважений та відданий державі, він повсякчас тренувався і підтримував власну фізичну форму.  

Нагадаємо, 3 серпня Львівщина прощалася ще з чотирма захисниками – Володимиром Яхнівим, Тарасом Павлюком, Дмитром Зайцем, Григорієм Іванюком.

Фото: Твоє місто / Іван Станіславський

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!