У Львові попрощалися з чотирма Героями, які боролися з окупантами

1811 0
Трьох воїнів поховали на Личаківському кладовищі, ще одного - у рідному селищі.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

У вівторок, 18 жовтня, у Львові попрощалися з чотирма захисниками, які загинули на війні з російськими окупантами, – Валерієм Хорошев Хорошевим, Юрієм Леньком, Назарієм Чигінем та Максимом Мокловичем.

Об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, що на вул. театральній. 11, відбувся чин похорону, після об 11:30 розпочалася міська церемонія прощання з воїнами на площі Ринок. Поховали Героїв на Личаківському кладовищі, лише Назарія Чигіня – у рідному селищі.

38-річний львів’янин Юрій Ленько навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №49 міста Львова, згодом перейшов до тоді середньої загальноосвітньої школи №16 міста Львова. Після завершення навчання проходив службу в армії у лавах прикордонників. У мирний час займався підприємницькою діяльністю у будівельній сфері, активно співпрацював із іспанською дистриб’юторською групою «Inditex». Був учасником благодійної організації «Благодійний фонд «Фундація імені князів Острозьких».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації займався волонтерською діяльністю та збором гуманітарної допомоги на потреби Збройних сил України. У квітні добровольцем став на захист України, боровся із російськими загарбниками у складі військової частини А4574. У Юрія Ленька залишилися батьки, дружина та двоє синів.

27-річний Назарій Чигінь – уродженець селища міського типу Запитів Львівської області. Навчався у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Запитів та навчально-виховному комплексі «Школа комп‘ютерних технологій-Львівський технологічний ліцей». Закінчив механіко-математичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Опісля протягом року проходив строкову військову службу. Працював кур‘єром, займався репетиторством із математики, у вільний час вивчав мову програмування. Захоплювався бігом, брав активну участь у марафонах.

Із початком повномасштабного вторгнення боронив державу у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України. У Назарія Чигіня залишилися батьки, сестра та брат.

40-річний львів’янин Максим Моклович навчався у середній школі №4 та середній загальноосвітній школі №16 міста Львова. Закінчив юридичний факультет Львівського торговельно-економічного університету. Із 2006 року працював юристом у мережі підприємств зовнішньої економічної діяльності. Згодом обіймав посаду менеджера у ТзОВ «Торговий дім «Tрадос».

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист України. Пройшов підготовку офіцерів запасу в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Боровся із загарбниками у складі військової частини А4279. Виконував бойові завдання на територіях Луганської, Донецької, Миколаївської і Херсонської областей на посадах командира взводу та командира роти мотопіхоти. У Максима Мокловича залишився батько.

48-річний Валерій Хорошев – уродженець міста Сальськ Ростовської області. У 5-річному віці разом із родиною переїхав до Львова. Навчався у ліцеї №45. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах Національної гвардії України. У 2000-му році разом із батьками переїхав до Краматорська. Протягом двох років працював шахтарем, згодом – робітником із видобутку корисних копалин на місцевому приватному підприємстві.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до Львова. У липні добровольцем став на захист України, боровся із окупантами у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!