У Львові попрощаються з Юрієм Шухевичем

1413 0
Сім’я покійного закликає не купувати на квіти та вінки, а натомість ці кошти пожертвувати на підтримку Збройних Сил України.
Фото: Bird in Flight

Фото: Bird in Flight

У Львові сьогодні прощатимуться з українським політичним діячем, членом Української Гельсінської Групи та дисидентом Юрієм Шухевичем. Зокрема, прощання відбудеться у Соборі Святого Юра з 15:00 год. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у родині Шухевичів.

Опісля відбудеться парастас у Гарнізонному храмі Св. Петра і Павла, що на вул. Театральній, о 19:00. Чин похорону розпочнеться у суботу, 10 грудня, об 11.00 год також у Гарнізонному храмі  і завершиться на Личаківському цвинтарі.

Читайте також: Люди Твого міста. Юрій Шухевич про ідеали батьки та Верховну Раду

Охочих віддати шану Юрію Шухевичу на прохання сім’ї покійного закликають розглянути можливість не купувати на квіти та вінки, а натомість ці кошти пожертвувати на підтримку Збройних Сил України. Наприклад, за посиланням.

Нагадаємо, український політичний діяч, львів’янин Юрій Шухевич помер 22 листопада у віці 89 років. Для Tvoemisto він дав одне зі своїх останніх інтерв’ю про те, що вплинуло на нього, якою була його родина, середовище його батька, і, зрештою, яким був Львів тоді і яким ця людина-епоха бачить його в майбутньому.

Для довідки

Юрій Шухевич народився 28 березня 1933 року у селі Оглядів, що на Львівщині. Був активним дисидентом, членом Української Гельсінської групи, провів 28 років у в’язницях і таборах СРСР (1948–1956, 1956–1968, 1972–1988 рр.) як політичний ув’язнений. У 1990 році організував і до 1994 року очолював УНА-УНСО.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!