У Львові посадять вогняне дерево, якого немає ще в жодному парку міста

2502 0
У Стрийському парку висадять, зокрема, тюльпанові дерева, гібіскус та магнолії, а також амброве дерево.
Фото: liquidambar styraciflua

Фото: liquidambar styraciflua

У Стрийському парку планують висадити понад 300 саджанців. Серед них: клен, липа, сосна, бук, граб, гіркокаштан, туї, вейгела, декоративні яблуні і груші. З рідкісних саджанців у парку посадять тюльпанові дерева, гібіскус та магнолії. Особливим мешканцем парку стане ліквідамбар – дерево, якого ще немає в жодному з львівських парків. Про це повідомила директорка парку Олена Мазурик.

Читайте також: У Львові відновили єдину водяну помпу зі свердловиною. Фотофакт

Парк був висаджений ще у ХІХ столітті. Якщо хтось хоче подарувати парку дерево, то можна зголоситися в адміністрацію парку. Наразі ще потребують саджанців липи дрібнолистої, гіркокаштану, платану та декоративних шпилькових. 

Висадка дерев у парку триватиме з 20 жовтня до 1 листопада. Особливо запрошують долучитись до висадки у суботу, 23 жовтня, з 11.00 години. Зустріч буде біля вхідної арки зі сторони вулиці Паркової (контактна особа Уляна 098 715 87 30).

Читайте також: Треба захищати межі львівських парків, поки їх не «повідкушували» забудовники

Амброве дерево (ліквідамбар) – велике листопадне дерево 25-40 м заввишки, з пальчастолопатевим листям, спірально розташованим вздовж стебла. Квітки дрібні, однодомні, зібрані в густе кулясте суцвіття. Плід містить численне насіння. Характерні плоди добре помітні восени, великі з великими колючками кульки довго висять на гілці, залишаючись на них навіть після опадання листя.

Дерева можуть виростати до 40 метрів. Восени культура набуває жовто-багряного забарвлення. В літні місяці амброве дерево дивує декоративністю листя, яке схоже на кленове. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!