У парку «Горіховий Гай» посеред зими косили підлісок

4557 0
Косили підлісок – маленькі дерева, які починають рости.
ФОТО: СКРІН З ВІДЕО

ФОТО: СКРІН З ВІДЕО

Учора, 17 січня, у Львові поблизу залізничних колій помітили трьох чоловіків, які працювали мотокосами вздовж колій у парку Горіховий Гай. Львів’янка Христина Дух-Зафійовська зняла це на відео і розмістила на своїй сторінці у Фейсбуку. 

«Січень місяць. Укрзалізниця косить траву. І їх три особи, косарі...», – каже вона.

У коментарях люди здебільшого почали висміювати таку роботу. Водночас, як повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова у коментарі Tvoemisto.tv, косили не працівники парку, а залізничники, які зрізали молоді дерева та кущі. Це, додає вона, добре робити саме взимку.  

«У парку повідомили, що це не вони, а залізничники. Косили підлісок – маленькі дерева, які починають рости. І це абсолютно нормальна процедура, тим паче, що зимою це корисно, бо якщо це робити весною, то там вже можуть бути гнізда, мишу можна пошкодити, а зараз всі сплять, можна спокійно косити», – зазначила вона.

Речник Львівської залізниці Андрій Везденко у коментарі Tvoemisto.tv додав, що на залізниці проводять планові роботи з вирізки чагарників з допомогою кущорізів (мотокос). Такі роботи у колійному господарстві відбуваються регулярно, зокрема, обкошують від рослинності обабіч колії.

Нагадаємо, що вчора у Львові був снігопад та хуртовина. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!