У Львові таки продовжать облаштування тротуару на Стрийській, що веде до онколікарні

2191 0
На закінчення облаштування хідника планують витратити 1,5 млн гривень.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Львів'ян хвилює те, що тротуар на вул. Стрийській не можуть завершити. На «Гарячій лінії» люди пишуть, що бруківку просто залишили обабіч стежки. 

«Чому коли кожна копійка на рахунку це будівництво так і не завершили? Плитка стоіть обабіч доріжки, її помалу розкрадають з палетів. Якщо вже і виділило місто на це гроші, то прошу довести до ладу, або прибрати бруківку, щоб її до кінця не покрали. На фото перехрестя Максимовича – Стрийська. Вдалині видно, що є доріжка, а збоку стоять палети з плиток», – поскаржилась Анна Квітковська.

Водночас сьогодні, 31 жовтня, під час брифінгу ЛМР повідомили, що облаштування хідника продовжать з наступного тижня.

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк повідомила, що облаштування хідника на вул. Стрийській відновлять з наступного тижня. Наразі роботи на цьому об’єкті виконали на 20% і ще на 20% – розпочали. Тому підрядник завершить саме розпочаті роботи, щоб частково, але логічно завершити об'єкт і забезпечити пішохідне сполучення між автовокзалом і онколікарнею на вул. Максимовича. Матеріали вже давно закуплені і стоять на об’єкті.

Роботи розпочалися ще у 2021 році і передбачали великий об’єм робіт – облаштування освітлення, встановлення лавочок та озеленення. Однак наразі його завершать лише на 40% від того, що планувалося на початку, і лише в частині мощення хідника.

Загальна вартість цього об’єкту становила 16 млн грн. Станом на сьогодні робіт виконали на 1,7 млн грн, і щоб логічно завершити об’єкт необхідно виконати роботи ще на 1,5 млн грн.

«Пріоритет міста – допомога ЗСУ. Але є речі, які ми маємо дозавершити чи оплатити за вже зроблене. Кожен об’єкт ми розглядали індивідуально і приймали рішення, щоб виконувалися лише ті ремонти, які є критично важливими для громади. Водночас 46 об’єктів, які ми планували втілювати у життя, через війну ми не розпочинали цього року взагалі. І зупинили ті об'єкти, яку були на початковому етапі. Тобто нам вдалось зекономити 166 млн грн», – зазначила Ірина Маруняк.

Читайте також: Проєкт алеї «Вишиванки» за 17 мільйонів гривень у Львові закрили

Роботи на цьому об'єкті виконує підрядна організація «ЗахідНеоБуд». За словами керівника Ярослава Шестака, відновити ремонт готові з наступного тижня і завершити до початку зими.

Нагадаємо, що до Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи, що у Винниках, облаштують тротуар відповідно до усіх норм із доступності. 

Фото: Роман Балук

В межах висвітлення діяльності Львівської міської ради*

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!