У Львові продовжать програму співфінансування реставрації вікон та брам

711 0
У 2023 році завдяки програмі вдалося відновити 24 брами та 20 вікон у семи будинках у історичній частині Львова.
Фото з сайту zik.ua

Фото з сайту zik.ua

Львів продовжить реалізацію програми реставрації вікон та брам у старовинних будинках міста завдяки фінансовій підтримці німецького фонду Ебергарда Шьока, який виділив приблизно 9 тисяч євро на ці цілі. Частка участі мешканців залишається незмінною. Про це повідомило «Бюро спадщини».
 

Ця муніципальна ініціатива, започаткована у 2018 році, зіткнулася з фінансовими труднощами після початку широкомасштабного вторгнення росії, коли фінансування з бюджету було переорієнтовано на критичну інфраструктуру.

У рамках програми витрати на реставрацію розподіляються так: 70% оплачує міська рада через «Бюро спадщини», а 30% - мешканці для брам, тоді як для вікон це співвідношення становить 60% на 40%. У випадку заміни пластикових вікон на дерев'яні, внески рівномірно діляться на половину. Фонд Ебергарда Шьока візьме на себе частину витрат, які раніше покривалися з міського бюджету.

Читайте також:Що відомо про скульптуру святого Яна з Дуклі

У 2023 році завдяки програмі вдалося відновити 24 брами та 20 вікон у семи будинках у історичній частині Львова.

Вересень 2024 року планується для нового прийому заявок від мешканців, які бажають долучитися до програми. Інформацію про участь можна знайти за вказаним посиланням.

Нагадаємо, що у центрі Львова відновили фасад кам’яниці №21 на вул. Вірменській. Ця вулиця є однією з найстаріших у Львові, документально відома ще з 1441 року. 
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!