У Львові продовжили архітектурний конкурс на відновлення музею Шухевича

658 0
Визначення переможців конкурсу відбудеться 4 – 21 червня 2024 року.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові продовжили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію відновлення музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича на вул. Білогорщі, 76-А. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР 9 квітня.

Графік проведення конкурсу:

  • Початок реєстрації на участь у конкурсі – 05 березня 2024 року.

  • Завершення реєстрації на участь у конкурсі – 17.00 год. 19 квітня 2024 року.

  • Термін подачі конкурсних проєктів у цифровому та друкованому вигляді – до 17.00 год. 3 червня 2024 року.

  • Підготовка та проведення засідання журі, визначення переможців конкурсу – 4 – 21 червня 2024 року.

Читайте також: Чому Музей Шухевича насправді НЕ знищено

Зазначимо, що 6 лютого, на позачерговому засіданні сесії ЛОР виступила донька Романа Шухевича, Марія Трильовська-Шухевич. Вона наголосила, що музей, знищений російськими окупантами 1 січня цього року, повинен бути відновлений вже зараз.

Нагадаємо, що унаслідок обстрілу Львівщини 1 січня окупанти знищили музей Романа Шухевича та пошкодили будівлю університету в Дублянах. Львівська обласна прокуратура розпочала досудове розлідування злочинів. Натомість бронзове погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського зазнало лише незначних ушкоджень. А з-під завалів дістали вигоріле фортепіано, на якому грав командир УПА.  

Додамо, про те, що б на це сказав сам командир; яким його пам’ятає донька; чому вона досить довго вважала себе радянською людиною і як дізналася, ким був її батько; як, попри переслідування, родина Шухевичів урятувала єврейську дівчинку; чому навіть у часи незалежності Україна не віддає належної шани своїм героям, Tvoemisto.tv розповіла пані Марія Трильовська-Шухевич, донька командарма Української повстанської армії, та Філіп Шухевич, який народився в Бельгії, але останні 30 років живе в Україні в інтерв'ю.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!