Як у Львівському еколого-натуралістичному центрі живуть бабаки, змії та альпака. Фоторепортаж

1595 0
Із початком повномасштабного вторгнення українці, які втікали від війни за кордон, прилаштували тут чимало своїх тварин.

На острівці природи біля Снопківського парку тварин лікують від кривд, заподіяних людиною, а дітей вчать любити й берегти довкілля. Директор Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович у коментарі Tvoemisto.tv каже, що із початком повномасштабного вторгнення українці, які втікали від війни за кордон, прилаштували тут чимало своїх тварин.

«Дуже багато було кроликів, хом’яків, ящірок, зміїв, павуків, собак, котів, папуг. Ми прийняли понад 200 папуг з Миколаївської області. Це колекція одного знаного колекціонера. Він передав їх автобусом. Папуги в нас були до кінця жовтня, і от нещодавно власник їх забрав», – додає директор Центру.

Читайте також: Це зустріч людини і Бога, Або що відомо про свято Стрітення

Окрім цих тварин, в еколого-натуралістичному центрі мають альпаку з Одеської області. Власники відвезли її сюди, оскільки боялися через ракетні остріли. 

А на Стрітення у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі традиційно спостерігають за поведінкою бабаків і прогнозують час приходу весни. 

Читайте також: Синоптики оголосили у Львові штормове попередження

«Цього року бабаки, Мишко та Маруся, значно раніше прокинулися, але можу сказати, що вони в сплячку і не впадали. Зима дуже тепла, і періоди, коли вони засинали, були дуже короткими. Цьогоріч вони однозначно пізніше заснули і раніше прокинулися», – додав він.

Нагадаємо, що львівські бабаки цьогоріч прокидалися вже 1 січня. За спостереженнями Львівського дитячого еколого-натуралістичного центру таке раннє пробудження бабаків сталося вперше за 13 років.

Ольга Очеретяна

Фото авторки

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!