У Львові прооперували 4-річного хлопчика-сироту з важкими вродженими вадами

921 0
Львівським лікарям вдалося виправити дефект за одну операцію.

Львівські хірурги прооперували хлопчика-сироту, який у чотири роки не вмів ні їсти, ні ходити. Зараз дитина одужує після операції.

Як повідомили у Центрі лікування дітей, хлопчику Ростику 4 роки і 10 місяців. Він навчився ходити лише у чотири роки, а важить, як 1-річний малюк. Донедавна хлопчик не знав, що таке гуляти на вулиці, не вмів пити з горнятка, боявся води, харчувався сумішшю для немовлят.

«Моя старша донька якось прочитала в мережі про двох діток, в яких загинули батьки майже одночасно. У оголошенні йшлося про те, що дітям шукають родину, щоб не розлучати дітей. Щоб Ростик не потрапив у заклад для хворих дітей, а його сестра - в інший, служба у справах дітей вирішила віддати обох дітей нам. Це сталося 19 грудня, так що Святий Миколай минулого року приніс нам під подушку двох діток», – повідомила нова мама Ростика.

У лікарні розповіли, попри те, що у Ростика складна розщілина піднебіння, ситуацію погіршив батьківський недогляд – щелепа недорозвинена хлопчик не вміє жувати, тому у свої майже 5 років він досі їв суміш для немовлят. 

«У нашого маленького пацієнта ми діагностували синдромальну U-подібну розщілину піднебіння. Їх непросто закривати, бо вони дуже великі відносно до розмірів щелепи дитини, поруч мало тканин, які можна використати для відновлення, тому такі розщілини закривають у 2 етапи, 2 операції», –  пояснив щелепно-лицевий хірург Роман Огоновський.

Львівським лікарям вдалося виправити дефект Ростика за одну операцію.

«Ми змогли закрити дефект піднебіння завдяки модифікованій методиці. Усе пройшло успішно, Ростик одужує після втручання», – розповіла щелепно-лицева хірургиня Центру Христина Погранична.

Уже за місяць хлопчика очікують фахівці з реабілітації і офтальмологи "Охматдиту", адже у нього є проблеми із зором. Він навчатиметься чітко вимовляти звуки, жувати, їсти, наздоганяти однолітків, адже попереду у Ростика - знайомство зі своїм татом. Він у нього воює, тож бачив синочка лише по телефону.

Нагадаємо, Львівські хірурги врятували 8-річну дівчинку, яка могла загинути від бактеріального ураження всього організму через ускладнення вітрянки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!