У Львові прооперували трьох немовлят, які народилися із півкілограмовими пухлинами

467 0
Такої кількості діток, які майже одночасно з’явилися на світ із вродженим тератомами, в медзакладі ще не було.
ФОТО ЛМР

ФОТО ЛМР

Троє малюків із півкілограмовими пухлинами з’явилися на світ у пологовому відділенні дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. В усіх трьох – крижово-куприкові тератоми. У перші ж дні життя медики успішно видалили вроджені утворення. Про це повідомили у пресслужбі медзакладу.

Один із трьох малюків – Матвій із Харкова. Хлопчик народився трішки більше місяця тому з вагою 3470 г, 470 з яких важила крижово-куприкова тератома. Це пухлина, що розвивається у малят, коли вони ще перебувають в материнській утробі.

«Ми на 20 тижні вагітності прийшли на плановий скринінг у Харкові, де й діагностували тератому. Нам порадили перервати вагітність. Матвій був нашою довгоочікуваною дитиною, тож ми почали шукати можливості скоригувати ваду при народженні»,  розповіла Євгенія, мама Матвійчика.

Читайте також: Львівські лікарі прооперували доньку військового за допомогою робота 

За порятунком свого ще ненародженого сина Євгенія звернулась до спеціалістів лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Матвій народився у пологовому відділенні лікарні святого Миколая, і після кількох днів спостереження у реанімації, його забрали в операційну. Втручання проходило у кілька етапів. Спершу було видалення пухлини, а потім –  пластика мʼяких тканин та аноректопластика. Тож завдяки одній операції лікарям вдалося повністю скоригувати вроджену ваду.

Майже одночасно з Матвієм хірурги прооперували ще двох немовлят із великими крижово-куприковими тератомами – Ярину та Злату. В обох дівчаток операції з видалення пухлин теж минули вдало.

«Нині малюкам вже виповнився 1 місяць від народження, вони набралися сил та нарешті можуть роз’їхатися по своїх домівках. Такої кількості діток, які майже одночасно з’явилися на світ із вродженим тератомами, в медзакладі ще не було. Звернень із цією патологією побільшало, відколи при дитячій лікарні відкрили пологове відділення. Адже тепер тут спеціалісти мають змогу надавати повний комплекс допомоги немовлятам в єдиному місці. За дитиною доглядає велика команда: від лікарів-неонатологів та акушер-гінекологів пологового відділення, хірургів та лікарів інтенсивної терапії, до спеціалістів відділення патології новонароджених, де малятко набирається сил і готується до виписки», – йдеться в повідомленні медзакладу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!