У Львові пропонують створити наземний пішохідний перехід на площі Галицькій

2744 0
Йдеться про пропозицію управління транспорту ЛМР облаштувати такий перехід на площі Галицькій біля будинку №14.
фото ігоря зінкевича у фейсбуку

фото ігоря зінкевича у фейсбуку

У Львові хочуть створити додатковий наземний пішохідний перехід. Йдеться про пропозицію управління транспорту ЛМР облаштувати такий перехід на площі Галицькій біля будинку №14. Відповідне питання розглядали вчора, 7 вересня, на міській комісії з безпеки дорожнього руху.

Як повідомляють в управлінні транспорту ЛМР, це пропонують зробити, оскільки маломобільним групам незручно користуватися підземним переходом, який є поруч на вулиці. Водночас, за словами інспектора патрульної поліції Львівської області Олександра Козлова, наземний перехід на тій ділянці може призводити до виникнення нових дорожньо-траснпортних пригод.

Читайте також: Що змінить нова розмітка «вафельниця» на перехресті Пасічна – Медової печери у Львові. Відео

За словами депутата ЛМР та члена комісії транспорту, зв’язку та мобільності Ігоря Зінкевича, який голосував проти, поруч біля пам’ятника Королю Данилу функціонує пішохідний перехід і логічно було б робити його зручним та комфортним для всіх. Він натомість пропонує змінити там велику бруківку на меншу і не встановлювати додатковий перехід.

«Через об’ємну бруківку на цій ділянці переходити дорогу маломобільним групам та батькам з дитячими візками дійсно не зручно. Саме тому пропоную, перш за все, замінити велику бруківку на меншу і вигадувати велосипед не доведеться. Встановлювати наземні пішохідні переходи кожні 100 метрів безглуздо, особливо в центральній частині міста. Особливо, якщо вже є підземний. Зараз у нас вже функціонують переходи біля Галицького ринку, пам’ятника Королю Данилу і той самий підземний, який хочуть продублювати», – йдеться в його повідомленні у Фейсбуку.

Читайте також: Затори у Львові. Чому світлофори в місті працюють так, а не інакше

Одностайної думки на комісії не дійшли, тому пропозицію управління транспорту ЛМР мають доопрацювати. 

Нагадаємо, що у Львові реорганізують рух транспорту на перехресті Кульпарківської – Наукової. Зокрема, поновлять розмітку та встановлять знаки на повороті з вул. Наукової на кільце. 

Ольга Коваль
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!