У Львові проводять обшуки через колишнього голову Укравтодору

2437 0
Обшуки розпочали у межах міжнародного розслідування.
Фото: mind.ua

Фото: mind.ua

У Львові проводять обшуки у справі про корупцію колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака, затриманого у Польщі. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«НАБУ і САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦБА) та Окружною прокуратурою Варшави проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства», – ідеться в повідомленні.

В офісі Укравтодору підтвердили проведення обшуків, зокрема у своїх структурних підрозділах, і додали, що забезпечують слідчим доступ до усієї необхідної інформації. Водночас у пресслужбі НАБУ в коментарі Tvoemisto.tv сказали, що ідеться не про структурний підрозділ Укравтодору у Львівській області, а про інші офіси у Львові та на Львівщині, які наразі називати не можуть.

Окрім офісів Укравтодору, кажуть в НАБУ, обшуки проводять в офісах компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі, імовірних учасників злочинної організації.

Як пише головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов на своїй фейсбук-сторінці, ідеться про обшуки в офісах компаній «Онур» та «Альтком». Пізніше в компанії «Онур» підтвердили, що у їх компанії проводять обшука, а офіційний коментар пообіцяли надати після завершення слідства.

Водночас у пресслужбі Служби автомобільних доріг (САД) у Львівській області у коментарі Tvoemisto.tv сказали, що наразі про обшуки не чули і відповідних повідомлень не отримували.

Нагадаємо, Славоміра Новака затримали у Польщі разом з іще одним ексчиновником та одним підприємцем. Його звинувачують у корупції, організації злочинного угрупування та відмиванні коштів. Ідеться про діяльність Славоміра Новака у 2016-2019 роках. Додамо, тоді САД у Львівській області керував Руслан Кандибор.

Олександра Бодняк

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!