У Львові відбудеться марафон музики Баха. Коли і де

615 0
Уже наступних вихідних у Львівській філармонії пройде «БАХ Маратон».
Фото: Данило Бедрій

Фото: Данило Бедрій

До 339-річчя Йоганна Себастьяна Баха у Львові пройде серія концертів з виконанням його творів. «БАХ Маратон» проходитиме у Львівській філармонії, що на вул. Скорика, 7, з 21 по 24 березня. 

Одного разу Моцарт сказав: «Бах – батько, а ми його діти». І хоч тоді мова велась про Карла Філіппа Емануеля, на концерті наголосять на вічності постаті Баха й тому, як її присутність непомітно й сильно впливає на сучасне життя.

Другий концерт маратону, який пробіжить цьогоріч у Львівській національній філармонії, відбудеться у темпі Vivace. Понад 300 років тому цей темп символізував достатньо помірний рух – саме для того, аби ви відчули себе повноправним володарем ситуації, але попри це рухались в ній цілком динамічно. 

Твори Йоганна Себастьяна Баха прозвучать у цікавих та неординарних, різностильових та «драйвових» аранжуваннях Андрія Яцківа та Сергія Гуріна. 

«Автостопом по музичній галактиці» – це цикл інтерактивних музичних пригод Дзень-Бума та його друзів по музичній галактиці. Протягом 10 концертів разом із Дзень-Бумом юні слухачі побувають на дивовижних  планетах музичної галактики, де зможуть познайомитися з їхніми мешканцями та особливостями кожної з планет.

Концерт досліджуватиме архітектуру звучання, що плавно розгортається в часі. Adagio, темп розміреності й роздуму, відкриватиметься слухачам поступово завдяки унікальному виконавському складу відомих львівських музикантів. 

Без легковажності, але з фантастичним чуттям гумору та фантазії: таким у цьому концерті постане світ бароко і два його кити. Георг Філіпп Телеманн та Йоганн Себастьян Бах.

Нагадаємо, що у Львові стартує проєкт, присвячений збереженню та популяризації спадщини ар-нуво, або ж сецесії. У межах ініціативи планується створити базу будівель цього стилю, провести літні школи реставрації стінописів, скульптурних прикрас та брам, організувати різноманітні освітні та промоційні заходи тощо. 

Фото: Данило Бедрій
Партнерська публікація
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!