У Львові таки реорганізували Будинок вчителя. Що відомо

922 0
Відповідне рішення підтримали 48 обранців.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові реорганізували Будинок вчителя, що розташований на вулиці Коперника, 42. Натомість його колектив приєднали до комунального закладу ЛОР «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека». Відповідне рішення підтримали 48 обранців під час засідання сесії Львівської обласної ради 27 лютого.

У пояснювальній записці зазначається, що приміщення Будинку вчителя передадуть Малій академії наук для сприяння розвитку талановитої молоді. Щодо реорганізації самого Будинку вчителя, то у тексті йдеться про те, що вона «покликана створити належні умови для задоволення освітньо-культурних потреб педагогічних працівників».

Під час засідання сесії зазначили, що працівники надалі залишаться працювати у закладі.

Читайте також: Малій академії наук планують віддати приміщення львівського Будинку вчителя

Нагадаємо, раніше до Львівської ОВА надійшло звернення від відомих науковців щодо Будинку вчителя на вулиці Коперника, 42, зокрема від академіка Ігоря Юхновського. Як повідомлявTvoemisto.tv керівник департаменту освіти і науки Олег Паска, після цих звернень та засідання комісії Малій академії наук, яка розташована в Будинку вчителя, планують надати більше приміщення.

Пізніше керівник Будинку вчителя Володимир Парубій провів пресконференцію, на якій закликав депутатів не допустити такої реорганізації. Подібне рішення він назвав «рейдерським захопленням».

Також Tvoemisto.tv відвідало Будинок вчителя та дізналося, чим живе його колектив зараз, поспілкувалося з колишніми керівниками гуртків про проблеми закладу та з’ясувало, який план розвитку цього простору в представників влади, детальніше читайте за посиланням

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!