У Львові реорганізують рух на частині вулиці Федьковича

2243 0
Також планують обмежити паркування на перетині вулиці Тобілевича і Федьковича.
Фото:googlemaps

Фото:googlemaps

У Львові планують змінити напрямок руху на вулиці Федьковича. Йдеться про відтинок від площі Липневої до вул. Тобілевича. Окрім цього, на останній планують встановити антикишені, щоби унеможливити паркування, яке блокує рух громадського транспорту. Таке рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху, 11 лютого.

«Кардинальних змін не буде. Плануємо невеликі зміни до знаків, невеликі зміни до паркування. І відновлення та затвердження на постійно схеми організації руху, яка діяла тимчасово на вулиці Федьковича, коли ремонтували вулицю Степана Бандери», – пояснює у коментарі Тvoemisto.tv начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності Львівської міської ради Павло Сирватка.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

У такий спосіб організують односторонній рух на ділянці між вул. Тобілевича і площею Липневою. Рух буде у напрямку площі Липневої. Нині діє схема, за якою автомобілі рухаються у протилежному напрямку. Також на перетині вулиць Тобілевича – Федьковича організують антикишені, щоби унеможливити паркування. Нині, кажуть члени комісії, попри заборону там паркуються вантажні авто.

«Є розроблений проєкт реконструкції вулиці Федьковича, тому антикишеню там планують облаштувати тимчасовими гнучкими засобами, спеціальними стовпцями. Із іншого боку – з вулиці Городоцької антикишеня буде капітальна. Це потрібно, щоби унеможливити паркування на цих перехрестях, бо воно блокує рух транспорту, зокрема тролейбусів», – каже він.

Читайте також: Три магістралі у Львові зроблять безпечнішими

Антикишеня – це виступ, який облаштовують або бордюрами, або тимчасовими засобами, аби не дозволити паркування на певних ділянках.

Додамо, що також планують облаштувати додаткові паркомісця на вулиці Федьковича. Запровадити зміни планують до кінця квітня. 

Нагадаємо, перелік тих вулиць, які цього року у Львові планують відремонтувати, можна дізнатися за посиланням.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!