У Львові реорганізують рух на перехресті Кульпарківської – Трускавецької

4923 0
Однієї смуги на виїзд із міста недостатьо, а потрібно буде трохи розширити проїжджу частину та перенести опору світлофора.
Фото:із презентації КБДР

Фото:із презентації КБДР

У Львові планують змінити організацію руху на вулиці Кульпарківській – на повороті на вул. Трускавецьку. Відповідне рішення прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху ще в квітні 2021 року, а цього року мають замовити проєктно-кошторисну документацію. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

«Це – дуже важливий проєкт, однак тут усе залежить від можливостей фінансування. На цій ділянці є світлофор, але він не повністю відповідає принципам безпеки дорожнього руху. Мабуть, не був врахований момент безпеки лівого повороту, на якому раніше не було такого активного руху, як зараз. Цей лівий поворот роблять одночасно з рухом прямо на вулиці Кульпарківську. Тому, щоб не було заторів, потрібно створити окрему лівоповоротну смугу з окремою лівоповоротною фазою світлофора», – каже він.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

За словами чиновника, для того, щоб зробити цю смугу, треба забезпечити три смуги руху на ділянці перед світлофором, інакше можуть утворюватися затори. Однієї смуги на виїзд із міста недостатьо, а потрібно буде трохи розширити проїжджу частину та перенести опору світлофора.

Йдеться про розширення вулиці Кульпарківської, для облаштування безпечного лівого повороту на вулицю Трускавецьку в окремій фазі світлофора. Приблизно за 50 метрів до вулиці Трускавецької облаштують додаткову, п'яту смугу. Автомобілі, яким потрібно повернути ліворуч, зможуть розвертатися на перехресті Наукова – Кульпарківська на кільці, на вулиці Трускавецькій на кільці або їхати по трасі за місто, де також є кільце і можна розвернутись.

«Там є дві проблемні ділянки, на яких часто стаються ДТП через ускладнені ліві виїзди, ліві повороти з прилеглих територій на Кульпарківській, саме на непарному боці вулиці. Цього року замовлять проєктно-кошторисну документацію», – додає Орест Олеськів.

Нагадаємо, для того, аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод на вулиці Кульпарківській у Львові, а саме  на ділянці від Наукової до Трускавецької, реорганізують рух. На деяких ділянках заборонять ліві повороти, а поблизу Трускавецької розширять дорогу, щоби поворот на цю вулицю водії могли робити з окремої смуги.

Вікторія Савіцька, Вікторія Пилипюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!