У Львові Roshen зобов’язали «роздягти» дерева на площі Галицькій

7951 0
У Львові минулого тижня Управління екології скерувало вимогу до компанії «Roshen» та до Галицької районної адміністрації прибрати декоративні елементи зі стовбурів та крон дерев. Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління Андрій Галушка, на виконання вимоги представникам магазину виділи 10 днів.
фото: facebook.com/permalink.php?story_fbid

фото: facebook.com/permalink.php?story_fbid

Як зазначив Андрій Галушка, згідно Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України забороняється підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, прикріплювати рекламні щити, електропроводи, електрогірлянди з лампочок та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево.

«Яскравим прикладом такого негативного впливу є деревні породи на площі Галицькій (липа, каштан та інші види). А саме, на площі, що перед магазином «Roshen» дерева стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, але попри культурну та естетичну складову спостерігаємо паралельно загибель дерев через прикраси якими «обмотані» стовбури та гілки дерев (тканина, під якою є ще шар целофану чи скловати, металева решітка) також на додачу, щільний асфальт навколо дерев, який перешкоджає нормальній аерації ґрунтової зони та розвитку кореневої системи.

Небезпека обгортання ззовні тканиною з внутрішнім шаром вище зазначених матеріалів шкідлива тим, що під нею можливий розвиток патогенів та грибкових захворювань, розвиток яких стимулює висока вологість та опади. Помилково кору дерева вважати мертвою та нежиттєздатною тканиною, вона все ж потрібна рослині і виконує механічну, газообмінну, транспортну, захисну та запасну функції», – ідеться у повідомленні управління екології.

Вже нині можна побачити, що крони дерев, на яких закріпили декорації, нездорові. Тому усі ці елементи потрібно прибрати якомога швидше розповів начальник управління екології. «Після скерування вимоги до нас прийшов представник ТОВ «Roshen», ми йому пояснили усі ці процеси і він мав намір донести цю інформацію керівництву. Якщо ж адміністрація магазину не прибере декорації упродовж 10 днів, ми будемо вимагати, аби їх притягнули до відповідальності, а древа усе ж таки звільнили»,  – додав Андрій Галушка.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!