У Львові розбудовують новий мікрорайон. Яким він буде

31597 0
Окрім будівництва житла, неподалік планують також перехоплювальний паркінг.
Вулиця Стрийська / скрін з відео Yura Lemberg-Lviv

Вулиця Стрийська / скрін з відео Yura Lemberg-Lviv

На виїзді зі Львова, по вулиці Стрийській, розбудовують новий мікрорайон. Так, територія поблизу «Арени Львів» може стати ще одним екологічним, зеленим мікрорайоном міста. Крім того, на виїзді, навпроти ТРЦ «Кінг Кросс Леополіс» планують збудувати перехоплювальний паркінг. 

Поблизу стадіону «Арена Львів» планують збудувати житловий комплекс із апартамент-готелями та офісними приміщеннями, а також дитячий садок і школу. Поверховість буде змінною – від семи до 16 поверхів. На верхніх поверхах заплановані 560 квартир, на першому – магазини, супермаркет, на другому – офісні приміщення. Площа території становить орієнтовно 2,71 га.

Мовиться про ділянку в периферійній зоні Львова неподалік іподрому та стадіону: територія в межах вул. Стрийської – кільцевої дороги – проєктованої вул. Вернадського, яка займає площу 5,29 га. Станом на сьогодні там розташовані гаражі, теплиця, адмінспоруди і склади, які перебувають у власності ТОВ «Арена Хол» та ТОВ «Лендбуд Арена» і підлягають демонтажу в першій черзі проєктування. 

Читайте також: Чи збудують у Львові перехоплювальний паркінг та до чого тут «джентльменська угода»

Що стосується забудовника, який зголосився фінансувати перехоплювальний паркінг, то в його планах звести на вул. Стрийській, 121б, 121в, 121г: багатоквартирний житловий будинок, приміщення громадського призначення, підземний гараж, спорткомплекс і тенісні корти. Нещодавно в ЛМР видали на це містобудівні умови й обмеження

Згідно із санітарними вимогами житловий будинок розмістять у найбільш віддаленій частині ділянки від конюшень, на решті території допустиме розміщення будівель, які виконуватимуть громадські функції. З боку іподрому зроблять смуги озеленення, які виконуватимуть функцію мінімізаторів запахів і шуму. 

До слова, друга школа тут передбачена містом. Інші школи розміщені на тій самій вулиці північніше. 

Як відомо, будівництво паркінгу зголосилося фінансувати ТзОВ «ПРОСТІР ПЛЮС». За даними YouControl його власниками через ТОВ «Галицька інвестиційно-лізингова компанія» та ТОВ «Мальви-Метал» є львів'яни Наталія Олійник, Ярослав Олійник та Іван Кіцила. Ті самі особи, чию компанію – ТОВ «Фінансова компанія Новий Львів» – у 2020 році оштрафували за неправдиві відомості про будівництво житлового кварталу на вул. Тернопільській, 21.

Читайте також: У Львові визначили локації, де хочуть облаштувати перехоплювальні паркінги

Нагадаємо, що загалом вулиця Стрийська щораз більше обростає новими будівлями і стає новим перспективним районом. Не так давно Tvoemisto.tv писало про плани на вул. Стрийську, Трускавецьку та Сокільницьку. Там, зокрема, планують збудувати багатоквартирні житлові будинки, офісні приміщення, готель і дитячий садок. 

Більше про перший перехоплювальний паркінг у Львові, хто його буде будувати та на яких умовах читайте тут

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!