У Львові розпочали реконструкцію скверу на Сосновій, який мали забудувати

1744 0
Роботи планують завершити до середини 2021 року.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові розпочали роботи із облаштування скверу на розі вулиць Варшавська – Соснова. Тут проведуть капітальний ремонт дворів, внутрішньоквартальних доріг та тротуарів на вул. Соснова, 26, а також облаштують освітлення, встановлять лавки та висадять дерева, повідомили у міськраді.

Читайте також: Інституту НАН у Львові мають знайти іншу ділянку для забудови замість Горбачевського, але за умови

«Зараз ми розпочали основні земляні роботи з облаштування скверу на розі вул. Варшавська – Соснова. Орієнтовно до середини наступного року плануємо його завершити. Вартість робіт становить 5,8 млн грн. Зокрема, у рамках проєкту ми облаштуємо освітлення, дорогу, благоустрій біля будинку, що на вул. Соснова, 26, також висадимо дерева, встановимо лавки», – зазначила голова Шевченківської РА Надія Банах.

Проєкт розробили у ЛКП «Інститут просторового розвитку» ще торік. За ним із вулиці Варшавської до Соснової, 26 облаштують проїзд, а також сформують сам вузол на повороті з Варшавської. Біля будинку облаштують паркінг на 24 місця, три з яких – для людей з інвалідністю.

Між школою №43 та дитсадком №167 з’явиться громадський простір із лавками, стільцями та озелененням. Всі тротуари у межах прибудинкової території також облагородять. Також для дітей має бути окремий майданчик.

Читайте також: Чому у Львові ще не почали відновлювати озеро на Панча, як обіцяли в міськраді

Нагадаємо, аби зберегти сквер на розі Варшавської і Соснової, місто надало забудовнику «Львівоблагропромбуд», який вже почав зводити будинок на Варшавській – Сосновій, іншу земельну ділянку – на вулиці Під Голоском. У березні депутати ЛМР передали ділянку площею 0,2948 га Шевченківській районній адміністрації під сквер.

Роботи у сквері виконує ТзОВ «Альтбуд ЛВ».

Візуалізація ЛМР

 

 


 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!