У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим. Що там пропонують

1048 0
Відвідувачі можуть отримати інформацію щодо медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення та соціальних виплат.
ФОТО: APNEWS.COM.UA

ФОТО: APNEWS.COM.UA

У Львові розпочав роботу Центр допомоги врятованим, що надає підтримку людям, які виїхали із зони активних бойових дій та/або тимчасово окупованих територій. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Невипадково другий Центр допомоги врятованим відкрито саме у Львові, адже Львів став місцем, куди масово евакуювались та продовжують евакуюватись громадяни, рятуючись від жахів війни. Ключові елементи роботи Центру – конфіденційність та безумовність надання допомоги: потерпіла особа не повинна надавати докази того, що вона постраждала», – зазначила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

Читайте також: Як українцям, які виїхали через війну, отримати психіатричну допомогу за кордоном. Пояснення

У центрі соціальні працівники, психологи та юристи безоплатно надають конфіденційну психологічну та правову підтримку. Відвідувачі також отримують інформацію щодо медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення та соціальних виплат.

У складних випадках, зокрема сексуального насильства, спеціалісти центру довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та повернутись до нормального життя.

Звернутись по допомогу можуть усі, кому необхідна допомога та консультація.

Нагадаємо, українці, які є соціально незахищеними та постраждали через повномасштабну війну, можуть отримувати грошову та інші види допомог від міжнародних організацій.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!