У Львові розширять реабілітаційний центр «НЕЗЛАМНІ»

1351 0
До кінця року загальна площа реабілітаційного центру сягатиме 17 тисяч м2.
Фото:  візуалізація реабілітаційного центру на вул. Мазепи

Фото: візуалізація реабілітаційного центру на вул. Мазепи

У Львові планують розширити реабілітаційний центр «НЕЗЛАМНІ». Йдеться про будівлю лікарні на вулиці Мазепи, 25. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час пленарного засідання міськради 28 вересня.

За його словами, додатково планують облаштувати 120 ліжок. Загальна площа реабілітаційного центру до наступного року у Львові сягатиме 17 тисяч м2.

«Наразі закінчується проєктна частина щодо центру реабілітації в Брюховичах, площа якого становитиме 8 тисяч м2. Окрім того, на вулиці Мазепи ми добудуємо ще два поверхи із легких конструкцій до кінця року. Тобто ми збільшимо центр на 120 ліжок. До наступного року в нас має бути 17 тисяч м2 для реабілітації. Це великий об'єм», –додав мер.

Читайте також: Стало відомо, як виглядатиме реабалітаційний центр в Брюховичах

Як зазначив Андрій Садовий, тепер постає питання браку реабілітологів. За його словами, в Україні, станом на весну, є 1300 сертифікованих реабілітологів. Натомість у Польщі є 80 тисяч таких фахівців. Відтак, у Львові значно бракує реабілітологів, оскільки 80% пацієнтів із ампутаціями потребують нових операцій.

«90% поранених це не львів'яни і щодня поступають нові пацієнти. У нас немає дискусій щодо ремонту приміщень, але вони повинні бути функціональними. Це сьогодні в пріоритеті», – пояснив він.

Нагадаємо, що у  Брюховичах, що біля Львова, на вулиці В. Івасюка, 74 проведуть реконструкцію будівель КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» та збудують реабілітаційний центр із благоустроєм. Там відновлюватимуться військовослужбовці у межах проєкту «Незламні».

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!