У Львові ще не вирішили, чи буде традиційна новорічна ялинка

2674 0
Також не відомо, чи працюватиме щорічний ярмарок у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Станом на 21 листопада у Львові ще не вирішили, чи встановлять традиційну новорічну ялинку у центрі міста. Як повідомили Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, наразі немає інформації про те, чи стоятиме головна ялинка біля Оперного театру.

Зазвичай щороку ялинку у Львові урочисто відкривали у грудні, напередодні свят. Крім ялинки, на центральній площі працював різдвяний ярмарок, де львів’яни та гості міста могли придбати різні сувеніри, а також скуштувати смаколики та гарячі напої. Минулого року ярмарку не було, наразі також не відомо, чи він запрацює цьогоріч.

Водночас, у Києві вже вирішили, що на Софійській площі традиційно встановлять новорічну ялинку. Деталі щодо тематики оформлення святкової локації не розголошують. Але відомо, що гроші на ялинку і її прикраси пожертвують меценати.

Читайте також: Коли і де у Львові можна буде придбати ялинку. Перелік локацій

У Харкові продовжать традицію минулого року та встановлять святкову ялинку на станції метрополітену. У Дніпрі також буде ялинка. А у Чернівцях цього року не будуть встановлювати головну ялинку на Соборній площі. Проте прикрасять менші ялинки у парках, а на площі Філармонії розмістять фотозону. У Черкасах також ялинки не буде.

Відомо, що на Львівщині у Стебнику цьогоріч центральну новорічну ялинку не прикрашатимуть. Ялинка у місті жива і росте вона на центральному Майдані Шевченка. Невелику ялинку прикрасять у Народному домі, де відбудеться свято Миколая та вручення подарунків для малечі.

Читайте також: Що відбулось у церкві Андрія та чому не всі перейдуть на новий календар

Нагадаємо, минулого року у Львові ялинку почали встановлювати 16 грудня. Різдвяне дерево подарувало місту швейне підприємство «Світанок». Верхівка дерева була прикрашена стилізованим протитанковим їжаком.

Додамо, що з 1 вересня 2023 року Православна церква України (ПЦУ) та Українська греко-католицька церква (УГКЦ) перейшли на новоюліанський календар. Усі дати церквоних свят змістилися на 13 днів назад. Відтак, українці святкуватимуть День святого Миколая 6 грудня (замість 19 грудня, як було раніше).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!