У Львові штрафують перевізників, які завчасно з’їжджають з маршрутів

3105 0
Останнє відправлення громадського транспорту у Львові здійснюється близько 21:00.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

У Львові за останній період збільшилась кількість складених актів на перевізників, які завчасно з’їжджають з маршрутів, ніж передбачено за договором. Лише за минулий місяць на перевізників накладено від 140 тис. до 350 тис. грн штрафу. Один складений акт становить 1700 грн штрафу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило. 

«До приватних перевізників є зауваження. На щотижневій основі ми зустрічаємося та обговорюємо кожен маршрут, вимагаємо виконувати вечірні рейси, але буває по-різному: зокрема, водії на годину-дві з’їжджають скоріше з маршрутів. У відповідь на це – штрафуємо. За минулий місяць близько 140-350 тис. грн накладено на перевізників, раніше було до 100 тисяч», – каже він. 

Читайте також: Які трамваї у Львові курсують найдовше 

Він зазначив, що у перевізника ЛК АТП-1 високий коефіцієнт присутності на маршрутах. О 21:15-21:30 вони виконують останнє відправлення. Зокрема, маршрут 47А (Санта Барбара – Рясне-2) відправляється з кінцевої о 21:15.

У коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів також зазначив, що останнє відправлення громадського транспорту у Львові здійснюється близько 21:00. 

Нагадаємо, у квітні мешканці Львова просили продовжити курсування громадського транспорту до 23:00. Профільний департамент закликали розробити графіки руху громадського транспорту у такий спосіб, щоби останній рейс відбувався не раніше 23:00. Таке ж звернення від львів'ян було ще наприкінці минулого року. Зі слів мешканців, додому увечері дістатися складно, адже автобуси можуть взагалі не курсувати у вечірній час, після 20:00. Багато з них змушені викликати таксі або ж йти пішки, якщо громадського транспорту нема. У коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів повідомив, що, зі слів перевізників, нема можливості продовжити рух громадського транспорту увечері. Певні рейси підтягнули до 21:00, зокрема автобуси маршрутів №14, №23, №25. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!