У Львові спав потік переселенців, а черг на кордонах майже немає

4583 0
Кількість людей, які проходять через львівський вокзал, скоротилася орінєтовно на 50 тисяч.
Фото: slovoidilo

Фото: slovoidilo

Потік переселенців до Львова спав із шістдесяти до десяти тисяч людей на добу. Крім того, за даними Держприкордонслужби, черг на кордонах майже немає. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у загальнонаціональному ефірі, передає УП. 

«Ми приймали всіх, хто потребував допомоги. На сьогодні це вже є більше, ніж 200 тисяч. Якщо буде трагедія, ми будемо ще, звичайно, приймати. Ми перелаштували всі наші школи, спортивні зали, театри – вони всі зараз приймають тимчасово переміщених осіб», – сказав Садовий. 

За словами міського голови, зараз через львівський вокзал проходить приблизно 10 тисяч людей, а на початку їхня кількість становила до 60 тисяч. Є добра координація з містами Львівської області та іншими містами Західної України. 

Садовий також зазначив, що минулого року Львів брав участь  у проєкті «Resilience resident» (стійкий резидент), завдяки якому мали готувати міста до екстраординарних ситуацій, тож «запас міцності був» і ще є запас ліків, але надавати безкоштовно продукти доволі складно. 

Читайте також: У Львові запрацював центр підтримки вимушено переміщених осіб

Додамо, що за даними Державної прикордонної служби станом на ранок 20 березня, на кордонах стабілізувався потік транспортних засобів. Минулої доби з України вибули майже 50 тисяч осіб. Понад 45 тисяч з них перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Станом на 10 ранку неділі 20 березня черг перед пунктами пропуску на виїзд із України майже не було. На кордоні з Польщею на «Раві-Руській» стояло 5 автобусів, у «Шегинях» було 200 пішоходів. 

Водночас в Україну за добу прибули понад 21 тисяча осіб. Понад 17 тисяч з них – українці, переважна більшість з яких чоловіки. Загалом з початку відкритої збройної агресії РФ повернулися до України понад 334 тисячі громадян. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!