Сьогодні у Львові запрацює Центр підтримки вимушено переміщених українців

5516 0
Тут можна буде отримати допомогу у пошук роботи та юридичні консультації.
Фото Надії Марченко

Фото Надії Марченко

Сьогодні о 10.00 у Львові на вулиці Князя Романа, 6, у приміщенні «РадіоГараж» запрацює Центр підтримки вимушено переміщених українців. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав перший заступник міського голови Андрій Москаленко. Він зазначив, що тут можна буде отримати допомогу у пошук роботи та юридичні консультації.   

Координуватиме роботу Центру Олена Голишева, представниця Мальтійської служби допомоги та Наталія Бунда, керівниця департаменту розвитку Львівської міськради. 

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Сьогодні, 19 березня Центр працюватиме тестово. Графік роботи: з 10.00 по 20.00. Адреса: вул. Князя Романа, 6 (РадіоГараж / RadioGarage).

Нагадаємо, що Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Садовий також говорить, що орієнтовно мільйон доларів на день вартує проживання людей, які приїхали. Йдеться про продукти харчування і предмети гігієни. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

У Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!